Müasir Köçərilər verilişinin bu buraxılışında biz qazax mətbəxini araşdırırıq: süd məhsullarına əsaslanan...

Müasir Köçərilər verilişinin bu buraxılışında biz qazax mətbəxini araşdırırıq: süd məhsullarına əsaslanan...
İqtisadiyyat 01 May 2025 - 13:36


 

 

Qazax mətbəxi köçəri çobanların tarixindən qaynaqlanır, bir vaxtlar süd məhsulları onların pəhrizində əsas yer tuturdu. Qış kəsimi zamanı ət, xüsusən də quzu və at əti əhəmiyyət kəsb edirdi.

 

Bu gün aşpazlar kuyruk bauyr və beşparmak kimi ənənəvi xörəkləri dərin simvolik mənalarını qoruyaraq müasir dadlara uyğun yenidən şərh edirlər. Yeməklər tarixən barışıqdan tutmuş toylara və analığa qədər adət-ənənələrlə bağlı idi.

 

 

Tərcümə edəni Səfər Şakiroğlu /Zekainfo.az  

reklamlar

Digər xəbərlər