Brokoli saplarınızı atmayın, bu tullantılara qarşı reseptlə onları təkrar emal edin

Brokoli saplarınızı atmayın, bu tullantılara qarşı reseptlə onları təkrar emal edin
Cəmiyyət 14 Yanvar 2025 - 14:48


 

Püresi, ızgara, buxarda bişirilmiş və hətta çiy olan brokoli fransızlar tərəfindən çox bəyənilən və sağlamlığınız üçün faydalı bir yeməkdir. Ancaq reseptlərin əksəriyyətində yalnız budaqlar istifadə olunur və sonunda əlinizdə brokoli sapı olur. Sosial şəbəkələrdə @chef_n_zem kimi tanınan aşpaz Nabil Zemmouri onları atmaq əvəzinə onları turşuya çevirmək üçün resept videosunu yayımlayıb.

 

"Tullantıya qarşı bu məsləhət heyrətamizdir" deyə aşpaz izləyicilərinə izah edir (Instagram-da 750,000 və TikTok-da 1,1 milyon). Onun yanvarın 12-də yayımlanan videosu əslində iki il əvvələ gedib çıxır. "Milyonları qazanan bu ipucunu sizinlə bölüşürəm" deyə başlıqda Nabil Zemmouri yazıb. Əslində, onun brokolinin gövdələrindən təkrar istifadə üçün tövsiyəsi viral olmuşdu.

 

Resept bəlkə də uğurunu sadəliyinə borcludur. "Sadəcə ayağın qabığını bir az soymalısan, onu turşu ilə eyni ölçüdə dilimlərə kəsməlisən" deyə aşpaz yuxarıdakı videoda səsli şəkildə izah edir. Onları yüngülcə duzladıqdan sonra dilimləri otlarla (burada çəhrayı giləmeyvə) bankaya qoyur.

 

Tərcümə edəni Səfər Şakiroğlu Zekainfo.az

 

 

reklamlar

Digər xəbərlər