
Püresi, ızgara, buxarda bişirilmiş və hətta çiy olan brokoli
fransızlar tərəfindən çox bəyənilən və sağlamlığınız üçün faydalı bir yeməkdir.
Ancaq reseptlərin əksəriyyətində yalnız budaqlar istifadə olunur və sonunda
əlinizdə brokoli sapı olur. Sosial şəbəkələrdə @chef_n_zem kimi tanınan aşpaz
Nabil Zemmouri onları atmaq əvəzinə onları turşuya çevirmək üçün resept
videosunu yayımlayıb.
"Tullantıya qarşı bu məsləhət heyrətamizdir" deyə aşpaz
izləyicilərinə izah edir (Instagram-da 750,000 və TikTok-da 1,1 milyon). Onun
yanvarın 12-də yayımlanan videosu əslində iki il əvvələ gedib çıxır.
"Milyonları qazanan bu ipucunu sizinlə bölüşürəm" deyə başlıqda Nabil
Zemmouri yazıb. Əslində, onun brokolinin gövdələrindən təkrar istifadə üçün
tövsiyəsi viral olmuşdu.
Resept bəlkə də uğurunu sadəliyinə borcludur. "Sadəcə ayağın
qabığını bir az soymalısan, onu turşu ilə eyni ölçüdə dilimlərə
kəsməlisən" deyə aşpaz yuxarıdakı videoda səsli şəkildə izah edir. Onları
yüngülcə duzladıqdan sonra dilimləri otlarla (burada çəhrayı giləmeyvə) bankaya
qoyur.
Tərcümə
edəni Səfər Şakiroğlu Zekainfo.az