Yayda yaxşı qarpız seçmək baş ağrısı ola bilər, ancaq onu yaxşıca döymək lazımdır

Yayda yaxşı qarpız seçmək baş ağrısı ola bilər, ancaq onu yaxşıca döymək lazımdır
Cəmiyət 02 Avqust 2024 - 17:26


 

MEYVƏLƏR – Seçmək çətin olan təkcə qovun deyil. Onun böyük bacısı qarpız dadsız, unlu və ya dadlı şirin ola bilər. Doğru seçimi necə etmək olar? İnstinktinizə əməl edin və ya obyektiv meyarlar axtarın? New York Times qəzetinin yazdığına görə, qarşısıalınmaz bir texnika var: onu iki əllə vurmaq lazımdır.

 

Bostandan fərqli olaraq, qarpız yığıldıqdan sonra zamanla yetişmir. Sadəcə yumşaq olur və daha da pisləşir. Texas A&M AgriLifeda professor və tərəvəz mütəxəssisi Juan Anciso ilə müsahibə verən New York gündəlik qəzeti "Baxmazdan əvvəl qulaq asmalısan (iyləmək üçün heç bir şey yoxdur)" deyir.

Onun fikrincə, qarpızın yaxşı olub-olmadığını bilmək üçün onu əlinizin yastı ilə vurmaq və bu sillədən çıxan səsi təhlil etmək lazımdır. Xuan Anciso yaxşı qarpızın səsini “baraban çalmaq” səsi ilə müqayisə edir. Vurduğunuz zaman səs geri qayıtmalı, rezonans hiss etməlisiniz. Səs kütdürsə, bu, içərinin köhnə və ətli olduğunu bildirir.

İkinci meyar: səsin hündürlüyü. Nyu-York Tayms qəzetində də yazır ki, Fresnoda (Kaliforniya) ailə fermasında təxminən altı növ becərən fermer, 63 yaşlı Donald Sherman bir neçə qarpızı vurmağı və onların çıxardığı səsi müqayisə etməyi təklif edir ki, bunun bas səsi olub-olmadığını öyrənsin. və ya kəskin. "Əgər aralarında bir şey tapsanız, o, keyfiyyətli qarpızdır" deyir. Rəngə gəlincə, Donald Şerman meyvənin zolaqlı və ya bərk olmasından asılı olmayaraq "ən solğun" qarpızları seçməyi təklif edir.

Nəhayət, siz də çəkə bilərsiniz. “Yemək üçün yaxşı olan qarpız xüsusilə şirin qarpızdır. Buna görə də onun çox ağır olması vacibdir,” Elle jurnalına Maison Emali (böyük otellər üçün tərəvəz tədarükçüsü və aşpaz Cyril Lignac) tərəvəzçisi Yoni Koen bildirir. Qarpız ağırdırsa, lakin vizual olaraq digərlərindən daha az gözəldirsə, fərq etməz.

Tərcümə edəni İlyas Qədimov /zekainfo.az

reklamlar

Digər xəbərlər